Snabbare backuper med Backblaze: 136,48 gigabyte per dygn!

Backblaze snabb onlinebackup

Med trådad uppladdning klarar Backblaze säkerhetskopiera 136,48 gigabyte per dag på min inernetupkoppling.

Backblaze, mitt egna val för säkerhetskopiering, har just släppt en backup-klient som har stöd för trådad uppladdning. Klienten utnyttjar upp till tio trådar samtidigt. På min dator gav det en hastighet på 12,94 megabit per sekund, vilket ger totalt 136,48 gigabyte per dygn. Texten överst i bilden verkar fastna på 20 gigabyte per dag, vilket är betydligt mindre än 12,94 megabit. Jag har kontaktat Backblaze för att få information om varför de räknar fel.

Med svenskt snabbt bredband (genomsnittliga uppladningskapaciteten i Sverige är idag 32,17 mbit/s) är det tyvärr svårt att få onlinebackup att utnyttja hela internetupplopplingens kapacitet. Backblazes nya klient klarar utnyttja all kapacitet mitt bredband kan ge, vilket är en fantastisk skillnad mot förra gången jag testade då jag bara nådde 13% av kapaciteten.

Med denna hastighet skulle det bara ta en vecka att ladda upp mina 1 045 474 megabyte foton (raw och jpeg). Jag har inte sett någon annan backupleverantör som levererar så hög hastighet.

Mer information om den nya klienten finns på Backblazes blog.